Selecteer een pagina

Barts Boeken

Verhalen met humor en kennis over de logistiek

Montapassie

Montapassie

 

 

“Het is ontzettend fijn samenwerken met Bart, hij begrijpt precies de sfeer en het verhaal achter Monta. De communicatie met Bart verliep erg snel en was duidelijk. Nóg sneller gaat de tijd wanneer je dit boekje in handen krijgt, want je wil het echt in één keer uitlezen. Het boekje tovert bij ons allemaal een grote lach op ons gezicht. De afwisseling tussen het verhaal van Monta, de medewerkers aan het woord en de onwijs grappige cartoons maken het tot een ijzersterk boekje. Bart, heel hartelijk dank voor het vastleggen van ons verhaal op de meest te gekke wijze. Het is een feestje om weg te geven.” 

Lachen om logistiek en transport

‘Ik vroeg Peter Boersma, cartoonist van de Goudse Post, of hij cartoons wilde maken voor een boekje met korte verhaaltjes. Dat was een supergoed idee, al zeg ik het zelf. Tsjonge, wat kan die man tekenen. Humor opent de geest. Ik ben er vrij zeker van dat een boodschap soms beter aankomt met een kwinkslag. Het boekje blijkt een origineel en relevant relatiegeschenk te zijn in de logistieke wereld: er is inmiddels een derde druk.’

Het pakhuis

‘Dit boek schreef ik helemaal alleen. Maar het duurde dan ook zes jaar voordat het klaar was. In verhaalvorm kan ik veel kwijt, komt alles samen. Het boek gaat over Lodewijk die een steengoede logistieke manager wil worden. Het speelt zich af in een logistiek decor en gaat daarnaast over management en het leven. Er is ruimte voor kennis èn voor emotie. Ik vind het een eer dat ik positieve reacties krijg van mensen uit ons vakgebied èn daarbuiten. Er is inmiddels een tweede druk.’

Logistiek is mensenwerk

‘Een bundeling van de leukste columns die ik vijf jaar lang schreef voor het logistieke vakblad evofenedex logisticx. Ik vulde daarin destijds een vaste ‘TNO-column’.

‘Dit boekje is uitverkocht en kent inmiddels de status van collectorsitem: u wilt niet weten voor welke bedragen het op dit moment van eigenaar wisselt.’

 

Logistiek tussen de bedrijven door

‘Dit boek schreef ik samen met Hein van Rijswijck en Peter van der Sterre. Het bevat theorie en veel praktijkvoorbeelden over samenwerken in de logistiek. Iedereen heeft het over samenwerken, maar doe het maar eens. Het boek is bedoeld om te inspireren, want er valt nog een hoop te winnen op dit vlak.’

‘De oplage van tweeduizend exemplaren is op. Er is wel een PDF van dit boek. Als je deze wilt ontvangen, stuur mij dan gerust een berichtje of bel mij op onderstaand nummer!’

06 153 986 72

brhlammers@gmail.com

Risico management en logistiek

‘Samen met Pascal Eijkelenbergh en Walther Ploos van Amstel maakte ik dit boek. Met Pascal deed ik het onderzoek en met Walther schreef ik. Een boek met theorie en veel verhalen uit de praktijk. Wat ik leerde is dat er weinig bedrijven zijn die uit eigen motivatie focussen op het beperken van risico’s en het vergroten van veerkracht. Er is vaak een specifieke aanleiding, zoals wetgeving of een klant die het eist. Het onderwerp wordt wel belangrijk gevonden, maar vaak niet gezien als urgent. Totdat er iets gebeurt, en dan is het te laat om je goed voor te bereiden.’

‘De oplage van duizend exemplaren is op. Er is wel een PDF van dit boek. Als je deze wilt ontvangen, stuur mij dan gerust een berichtje of bel mij op onderstaand nummer!’

06 153 986 72

brhlammers@gmail.com

Grotere oplage bestellen

Wil jij een grotere oplage bestellen van één van de boeken van Bart? Bijvoorbeeld als personeelscadeau, familiecadeau of als leuke aanvulling op lesmateriaal. Bestel grote oplages direct op deze website via Bart zelf! 

Logistiek is leuker met een glimlach!

Over "het pakhuis"

Bart Lammers is erin geslaagd om een boek te schrijven, dat de logistieke wereld bijna tastbaar maakt. Zeer herkenbaar voor professionals, verhelderend voor wie dat niet is.

Heres Stad hoofdredacteur Logistiek.nl

Over "het Pakhuis"

Met veel plezier ben ik 'het Pakhuis' aan het lezen. Bijzonder hoe deze managementroman tot de verbeelding spreekt, ook voor de Logistieke student! Inmiddels heb ik het uit en ben ik weer een aantal levenslessen van Lodewijk rijker. Hartelijk dank voor deze inspirerende roman. Het is zeker niet de laatste keer dat ik dit boek zal openslaan.

Ruben Plasmeijer Student Logistics Engineering

Over "Lachen om logistiek en transport"

Barts relativering en het ontbreken van bla bla verhalen klinken in veel van de hoofdstukken door. Het zorgt er mede voor dat je onbewust gedurende het lezen meer en meer bewondering krijgt voor logistiek en transport. Het boekje zal je een aantal vrolijke momenten van herkenning bezorgen. Ken je in je omgeving mensen die zich wel eens opwinden over tekort schietende prestaties van hun leverancier of transporteur, dan is dit een perfect boekje om cadeau te doen.

Peter Streefkerk, Senior adviseur inkoop

Over "het Pakhuis"

Het Pakhuis leest 'lekker weg'. Vlot geschreven. Heldere taal en regelmatig een glimlach om mijn mond. Ik denk dat het boek waardevol is voor verschillende mensen:
1. Logistiek-vakidioten krijgen een verhaal vol herkenning dat aan het denken zet
2. Opleiders in het werkveld krijgen een mooie middel (story-telling) om kennis over te dragen
3. Mensen die weinig met logistiek hebben krijgen op een toegankelijke manier inzicht in het logistieke veld en Bart's visie op organisaties

J.C. Krist

Over "Lachen om logistiek en transport"

Het is toch prachtig dat Bart het heeft aangedurfd om dit uiterst serieuze vakgebied eens van de lollige kant te bekijken. De kracht zit er in dat achter elke cartoon toch weer een serieus verhaal zit.
Bart heeft in Peter de juiste combinatie gevonden om op een snelle wijze zaken duidelijk te maken en op een vrolijke wijze te vertonen. Hoop dat velen dit mogen bekijken en lezen om zo het vakgebied nog beter in de kijker te zetten. Logistiek is veel meer dan de klanten op tijd, in de juiste kwaliteit tegen laagste kosten en op een maatschappelijk verantwoorde manier tevreden te stellen.
Logistiek is ook een vak waar gelachen mag blijven worden.

H.M. Visser  

Over "het Pakhuis"

Wat een geweldig idee om logistiek te beschrijven via een roman dit sluit goed aan bij de uitdagingen voor ‘de logistiek’ om de menselijke factor meer te benutten voor innovatie.

Machiel van Kuijl, algemeen directeur Evofenedex

Over "het Pakhuis"

Bart heeft een makkelijk leesbare en vooral leerzame les in supply chain management geschreven die iedereen die met logistiek en distributie te maken heeft zal helpen.

Ruud van Dulst, manager verkoopkantoor Technische Unie

Over "het Pakhuis"

Een knappe koppeling tussen filosofische verhandelingen en logistieke inzichten. Bart sleurt je door de pagina’s.

Johan Westerbeek eigenaar Zuiver Marketing

Over "het Pakhuis"

Nog nooit een boek twee keren gelezen (ooit Letteren en nog een paar andere studies gedaan, dus veel gelezen), maar ... juist: dít was het eerste.
Bart, wat heb je me meegenomen in je wereld van logistics & supply chain. Al na een paar bladzijden had je virus me te pakken en móest ik je boek lezen, geen keuze! Sporten en scoren. Hard en soft skills; kennis verweven met inzichten: geen kloof tussen theorie en praktijk, maar directe links. Elke logistician kan niet om je boek heen zonder zichzelf tekort te doen.
Prachtige promotie voor ons fascinerend vakgebied, de basis van elke bedrijfsvoering.

H. Bouwman directeur Academy of Logistics

Bart cartoon

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem gerust contact met mij op!

14 + 14 =

Bart Lammers

06-15398672

brhlammers@gmail.com

KvK nr: 69310246

 
Powered by Webmelon 🍉